Iggesund-erikoislaipat

ENERGIALAIPPA

Lähes jokainen Iggesund-harvesterilaippa on tilattavissa energialaippana. Tehdas asentaa tällöin laippaan energiakärjen, joka muodostuu laipan kärkeä suojaavista, kahdesta, muotoillusta ohjainlevystä. Tällöin kärkipyörä ja teräketju ovat levyjen suojaamat. Energiakärki estää teräketjun ajautumisen pois urasta laipan kärjen kautta.

Tyypillisiä käyttökohteita energialaipalle ovat raivaamattomat kohteet ja sahattaessa pieniläpimittaisia runkoja, jotka kasvavat samasta kannosta. Energialaippa toimii hyvin myös sahattaessa tuulen kaatoja, jolloin kärki estää teräketjun vaurioitumista maasahauksessa. Laippamalli toimii myös ainespuun sahauksessa, tällöin on vain huomioitava laipan kärjen hyötymittaa vähentävä pituus.

JW-LAIPPA (JPS-SAHAAN)

Iggesund JW-laippa on umpiteräslaippa JPS R5500-sahaan. Laipan patentoitu muoto suurine tyvireikineen ja ohjaavan keskiuran kanssa aikaansaa tukevan laippakiinnityksen, mikä lisää huomattavasti laipan käyttöikää.

3/4″ (R9)-LAIPPA

Iggesund Forest Ab valmistaa myös laippoja ¾”-jakoiselle teräketjulle. Näitä laippoja käytetään mm. järeissä harvesteripäissä, kaatopäissä,kourasahoissa ja energiapuun käsittelylaitteissa.

Iggesund ¾”-laippojen ominaisuudet:

-laadukas erikoisseostettu teräsmateriaali ja karkaisuprosessi
-vaihdettava kärkikasetti
-kärkipyörän laakerirullat suojattu karkaistuilla välilevyillä
-kasvava laippavalikoima

 

EW-LAIPPA

EW (Extra Wide) on erikoisleveä, erittäin vääntöjäykkä umpiteräslaippa 10mm keskiuralla. Laippa on muotoiltu teräketjun vakaaseen laippauralla pysymiseen energiaharvesteripäissä esim. käsiteltäessä samaan aikaan useita runkoja.