Sensomatic-teroituskone

Sensomatic on monipuolisin teräketjun automaattinen teroituskone Markusson-mallistossa. Sensomatic on varustettu syöttöpään tunnistinsensorilla. Sensomatic-ominaisuudet ovat vastaavat kuin Triplematicissa. Tunnistinsensorin ansiosta lisänä on, että Sensomaticilla ketjuteroitus voidaan aloittaa mistä teräketjun kohdasta tahansa ilman, että teroituspää laskeutuu väärin leikkuuhampaalle. Kaikki ketjuvalmistajien määrittelemät teroituskulmat, korkeudet ja pituudet voidaan asettaa koneeseen. Teroitusnopeus on portaattomasti säädettävissä ja puruhampaiden laskuhionta on valittavissa kahdelle eri nopeudelle. Jalustan paineilmatoimisessa teräketjun kiristyksessä on kaksi vaihtoehtoista kiristyspyörää, jotta eri mittaisten ja jakoisten teräketjujen teroitus on mahdollista. Perusvarustukseen kuuluvat hiontapölyn imusuutin, ilmajäähdytyssuutin, magneettikiinnitteinen led-työvalo, jalusta teräketjun paineilmakiristyksellä ja muuntajalla 230V/12V.

Sensomatic-ominaisuudet:

Soveltuu 404” sekä 1/4″-, 0,325″- ja 3/8″-jakoisiin teräketjuihin.

Varustettu sensorilla, joka tunnistaa leikkuuhampaiden kätisyyden ja pidemmän liitoslenkkivälin. Tunnistinsensoritoiminto on haluttaessa kytkettävissä pois käytöstä.

Teroittaa leikkuuhampaat ja laskee purupiikit sekä hioo leikkuuhampaiden pohjat. Pohjahionta lisää teroitetun teräketjun leikkuunopeutta parantuneen purupoiston ansiosta.

Valittavissa 2 eri purupiikkien hiontanopeutta.

Leikkuuhampaiden laskuri, hiontapölyn imusuutin, ilmajäähdytyssuutin, led-magneettivalo ja jalusta teräketjun paineilmakiristyksellä sekä muuntajalla 230V/12V.

Paineilmakiristyksessä kaksi valinnaista kiristyspyörää, jolloin lyhyiden teräketjujen teroitus on myös mahdollista.

Ketjuohjaimet ovat säädettävissä eri vahvuisille vetolenkeille.

Teroituskulma helppo säätää 0-35 astetta.

Käyttöjännite 12V, muuntajalla 230 V-verkkovirralla

Kierrosnopeus 2800/min

Teroituslaikan kehänopeus 22m/s

Teroituslaikka 150 x 4mm, keskireikä 16mm