X-tapp-kartiotapin avulla poistetaan korvakkeiden reikiin syntynyt välys. Tyypillisiä kohteita ovat työkoneiden kääntösylintereiden, nosturien nivelien ja teollisuuden laitteiden tappiliitokset.

Alkuperäinen tappi poistetaan korvakkeistaan ja tilalle asennetaan suoraan väljistyneisiin korvakkeisiin X-tapp. Korvakereikiä ei siis täytetä hitsaamalla eikä aarporata. Kartiotapilla voidaan kunnostaa korvakeväljyys max 4 mm.

X-tapp-kartiotapin holkit poistavat laajentuessaan reikävälyksen täydellisesti ja pysyvästi.

X-tapp-asennus on helppo purkaa ja koota uudelleen esim. vaihdettaessa sylinterin tiivisteitä. Kartiotappeja on saatavana lähes kaikkiin kohteisiin.

Näin X-tapp toimii:

A  X-tapp asennetaan alkuperäisen tapin tilalle suoraan kuluneisiin korvakkeisiin ilman hitsausta tai avarrusta

B  Aluslevy painaa kartioholkin tapin kartio-osan päälle

C  Kartioholkki laajenee sivusuunnassa kuluneeseen korvakkeeseen ja poistaa kaiken välyksen

D  Kiristys voi olla tapin molemmissa tai vain toisessa päässä käytettävän tilan mukaan

Ratkaise ongelma ja säästä rahaa!

X-tapp on yksinkertainen ja kustannustehokas ratkaisu väljiin tappiliitoksiin. Se asennetaan suoraan olemassa oleviin korvakkeisiin ilman kallista täyttöhitsausta ja avarrusta. Kokonaiskustannukset ovat aina pienemmät kuin perinteisillä korjausmenetelmillä koneesta ja mallista riippumatta.

Takuulla kannattava sijoitus

Korvakkeiden korjaus perinteisillä menetelmillä on toistuvaa. Uusiutuvat korjaukset ja toistuvat kustannukset eliminoidaan täysin tällä pysyvällä ratkaisulla. X-tapp on kannattava sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin jo asennusvaiheessa!