Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Yleistä Iggesund-laipat

Monitoimikoneen terälaippa on erittäin kovan rasituksen alainen. Teräketju, joka on ns. 404-jakoinen saavuttaa puuta sahattaessa n. 40 m/s nopeuden. Vastaavasti terälaipan kärkipyörä pyörähtää noin 200 kierrosta sekunnin aikana.

Iggesund-laippa on kilpaileviin tuotteisiin verrattuna muodoltaan pyöreämpi, ts. teräketju pääsee seuraamaan paremmin laipan muotoa. Optimaalinen laipan muotohan teräketjun etenemisen kannalta varmasti olisi ympyrä.

Iggesund-laipan kärkipyörässä on yksi hammas enemmän kuin useimmissa kilpailevissa laipoissa. Tämän seurauksena kärkipyörä pyörii hitaammin, jolloin kärkipyörään kohdistuvat rasitukset ovat pienempiä. Suurempi kärkipyörän halkaisija puolestaan mahdollistaa kärkipyörään suuremman laakerin ja leveämmän laipan kärkiosan. Suurempi laakeri kestää kuormitukset paremmin ja leveämpi kärkiosa säästää laipan kärkeä, eli ns. ”montun” muodostuminen kärkipyörän jälkeen on vähäisempää.

Laipan vaurioitumisen syynä on yleensä kärkipyörän rikkoutuminen. Kärkipyörän laakerin rulla ajautuu laipan kärjen ja hammaskehän väliin, mistä seuraa normaalisti täydellinen laipan kärkiosan tuhoutuminen. Iggesund-laipan laakerirullat ovat muista laipoista poiketen n. 0,1 mm paksujen seinämien välissä. Seinämät estävät lähes täysin mahdollisuuden laakerirullan ajautumisen pois paikoiltaan.

Laipan vaurioituminen vääntymällä on toinen normaali syy laipan hylkäämiseen. Iggesundlaipan materiaali yhdistettynä karkaisuprosessiin takaa laipalle ylivoimaisen palautumisominaisuuden laipan joutuessa vääntöön. Lisäksi laipan vaurioitumisaltis kärkiosa induktiokarkaistaan muuta laippaa kovemmaksi kestämään teräketjun aiheuttamaa kulutusta.

Iggesund-laippamallisto on ylivoimaisesti markkinoiden kattavin niin normaaleissa kuin kantokäsittelylaipoissakin. Laippamallisto kattaa 1,6 ja 2,0 mm 404”-jakoiset ja ¾”-laipat.

Iggesund Forest Ab sijaitsee Ruotsissa, Stömsbrukissa ja on Euroopan suurin monitoimikoneiden laippojen valmistaja. Yritys kuuluu Olofsfors-konserniin ja on Metsätyö Oy:n sisaryritys.

Katso tästä linkistä miten laippakoodit muodostetaan.

Kerro muillekin!

Kysy myynnin

YHTEYSTIEDOT

Yhteystiedot
Tai jätä

Yhteydenottopyyntö

Hyväksyn, että yhteydenottopyynnön yhteydessä antamani henkilötieto tallennetaan asiakasrekisteriimme ja sitä käsitellään tietosuojakäytänteidemme mukaisesti.
Lue tästä tietosuojaseloste